Aktiviteter i 2010

med bildegalleri

 Studietur til HMS Victory, Bovington og Napoleonic Fair, Dorset 23-26 september

Tre av oss tok turen til sør England denne helgen for å diskutere uniformsproduksjon med skredderinnen vår. Turen ble kombinert med studietur til HMS Victory, Bovington og vi deltok også som gjester på Kingston Maurward 2010 Napoleonic Fair hos våre gamle venner fra 2 Bn 95'th Rifles. Ola valgte også å tre inn i rekkene til 68'th Durham Light Infantry under slaget. Disse er nå er lagt til i vår liste over venner! Vi fikk til og med æren av å delta i et bryllup!
 Åpen Lystleir på Bogstad gård  20-22 august

Se invitasjon. DSFMC arrangerte sammen med OC en lystleir for å bedrive "folkeopplysning". DSFMC, ved hjelp av vår egen Magnus, kjørte eksersering med barn og tregevær, noe som var underholdende både for Magnus og barna! 

"Liv i stuene" på Glomdalsmuseet 25-27 juni

Åpent publikumsarrangement på Glomdalsmuseet, Elverum. Vi flyttet inn på Stemrud stua på Solørtunet. Helgen ga oss muligheten til å prøve en del nye aktiviteter! Kommisbrød bakt i vedfyrt ovn, tidsriktig gjestebord, allsang og barhytte-bygging blant annet!
 Bygdedagen i Onsøy 6 juni

Se presseklipp. Dessverre ingen bilder utover dette tilgjengelig.


 Hedmarksmuseet på Hamar 23 mai

Sesongåpningen for museet. Trond holdt et kort foredrag om soldatene under krigen 1808-1814 og ledet deretter an i allsang! Etter dette kjørte vi vår utstyrsdemo. Nytt i år var oppmålte tørrvarer tilsvarende dagsrasjon for en mann.

 

 Avduking av Christian August monumentet på Bygdø

Dette fant sted 28 mai, sammenfallende med 200-års dagen for hans død! Se presseklipp og video for mer detaljer. OJC stilte et 4-manns vaktlag ved monumentet, og æret vår helts minne med en salutt.


 Östra Fronten, Stockholm 13-16 mai

 Feltøvelse i øvingsfelt utenfor Stockholm. "Hardcore reenactment".


 Skog, jakt og våpen. Temadag på Folkemuseet

Tema-dag på Norsk Folkemuseum Bygdø 14 mars. OJC stilte to mann som patruljerte museums-området og skjøt løse skudd til publikums store forlystelse! Dessverre har ikke vi noen bilder tilgjengelig, men vi garanterer at vi forefinnes i et par dusin Japanske fotoalbum! Museets omtale finner du her.

 Bonden og hans våpen

Åpning av særutstilling på Norsk Folkemuseum Bygdø 11 mars. OJC stilte to mann som æresvakter og skjøt salutt i anledning åpningen. Desverre ingen bilder tilgjengelig, men museets omtale finner du her.